Olavi Räsänen Oy - OR group on suomalainen 1946 perustettu perheyritys.

OR group tunnetaan ammattitaitoisena puualan osaajana ja luotettavana yhteistyökumppanina jo seitsemän vuosikymmenen takaa.

Yhtiöryhmään kuuluva Varkaudessa ja Rantasalmella toimiva Savopak Oy vastaa OR groupin pakkaustuotannosta.

 

Olavi Räsänen Oy, Mikkeli

Teollisuusneuvos Olavi Räsänen perusti vuonna 1946 pienen puusepänliikkeen Mikkelin tuomiokirkon takana sijainneen rukoushuoneen kellariin. Alkuaikoina valmistettiin mm. suksia ja vanerisia makeislaatikoita. Kun yritys merkittiin vuonna 1962 kaupparekisteriin Olavi Räsänen Oy:n nimellä, yrityksen toiminta oli siirtynyt nykyiselle alueelle Seuralaan ja yrityksen päätuotteena olivat kuormalavat. Kun yritystä toisessa polvessa luotsasi teollisuusneuvos Raimo Räsänen (toimitusjohtaja 1974-2014) tuli aikanaan yhtiöön töihin 17-vuotiaana, yrityksessä valmistettiin kuormalavojen lisäksi, juustolaatikoita ja pullokoreja.

1960-luvun alusta saakka Olavi Räsänen oli kehitellyt parketin valmistuksen aloittamista tilanteessa, kun Suomessa oli paljon koivua, mutta sille oli vähän käyttöä. Yrityksessä valmistettiin koivusta tuolloin mm. pyörökeppejä, harjanvarsia, karamellitikkuja ja lankarullan aihioita.

Vuonna 2015 nykyisen toimitusjohtajan Kari Nikkasen aloitettua tehtävässään puupakkausteollisuuden tuotteet ovat olleet konsernin suurin liikevaihdon tuoja. Olavi Räsänen Oy luopui kuormalavaliiketoiminnasta syyskuussa 2019 tehdyllä liiketoimintakaupalla ja lopetti vuonna 1962 alkaneen kuormalavojen valmistamisen. Vuosikymmenien ajan toimintamme on perustunut kannattavuuden parantamiseen asiakkaillemme heidän varastointi- ja kuljetustoiminnoissaan.

Yksi tärkeimmistä tekijöistä on taata asiakkaillemme nopeat ja varmat toimitukset. Pakkausratkaisumme koostuvat pääasiassa puusta ja vanerista valmistetuista tuotteista, jotka tukevat haluamme valmistaa hyödyllisiä ja ympäristöystävällisiä tuotteita.

 

Savopak Oy, Varkaus

Savopak Oy on perustettu vuonna 1969. Tänä päivänä, osana OR groupia, Savopak tunnetaan kansainvälisesti luotettavana kuljetus- ja varastointipakkausten valmistajana sekä pakkauspalvelujen tarjoajana. Valmistamme puisia ja vanerisia pakkauksia neljässä tuontantoyksikössä joista kolme sijaitsee Varkaudessa ja yksi Rantasalmella.

Puisia ja vanerisia pakkauksia käytetään laajalti eri teollisuuden aloilla kuljetustarkoitukseen. Toisaalta kehitämme erikoistuotteita mitä erilaisimpiin tarkoituksiin tästä esimerkkinä juustokontit, joissa kypsyy Emmenthal. Pakkausten rinnalla tarjoamme monipuolisesti pakkaamiseen liittyviä palveluja.

Kotimaan lisäksi pakkauksia viedään mm. Saksaan, Hollantiin, Belgiaan, Itävaltaan, Espanjaan ja Norjaan. Useissa Euroopan maissa meillä on yhteistyökumppanit hoitamassa myyntiä omille kohdealueilleen.

Tuotteiden kuljetusta eri tuotantoyksiköiden tai loppukäyttäjien välillä leimaa täsmällisyys ja toimitusketjun virheettömyys, johon me toimitamme ratkaisun. Savopakin pakkauksiin pakataan auto-, kone-, elektroniikka-, kemian- ja paperiteollisuuden tuotteita puhumattakaan kaivos- ja rakennusteollisuuden tuotteista aina puolustusvoimiin saakka.

www.savopak.fi