The OR Group is known as an expert on the woodworking industry. Our focus is on the industrial processing of wood and production of wood products.

The versatile product range consists of solutions for transportation and storing: plywood packages and wood packages with brand Savopak. In our group of companies is also manufactured parquets, floor boards, interior lining panels, furniture components and pine glue boards for Parla brand.

OR Group comprises of three family-owned companies Olavi Räsänen Oy, Parla Floor Oy and Savopak Oy.

 

Olavi Räsänen Oy

Industriråd Olavi Räsänen startade små snickeri företag i källaren av Mikkeli katedral´s bön rum i 1946. I början tillverkades där skidor och godis lådor. När företag registreras i handelsregistret som Olavi Räsänen Oy, företag hade bytat till Seurala Mikkeli. De viktigaste produkterna var lastpall. När Raimo Räsänen (VD 1974-2015), Olavis pojke, började att jobba i Olavi Räsänen Oy ostlådar och -pallar och flaskkorg var tillverkat också med lastpal.

Från började av 1960 talet Olavi Räsänen hade planerad att börja tillverkning av parket i situationen när det var god tillgänglighet av björk. Parket tillverkning började i 1963. Olavi Räsänen Oy är kända som en pålitlig och kompetent tillverkare av lastpallar. Under årtionden vår företag är baserad på förbättra viabilitet för våra kund i deras lagring och transport funktion. En av viktigaste del att garanti snabb och säker leverans.

När ström VD Kari Nikkanen tade sin arbetsuppgifte som VD förpackiningsindsurtiprodukter har varit störst del av försäljning. Pall, pallkragar, PAN pall och andra specialprodukt fick alltid tack för hållbarhet och hög kvalitet. Förpackning produkt är tillverkat trä och plywood som stöd våra viljande att tillverka miljövänliga produkter.

Olavi Räsänen Oy har sald 20.9.2019 lastpall industri till Oplax Mikkeli Oy (3085742-7) som vill fortfarande utveckla lastpall tillverkning i Mikkeli.

 

Parla Floor Oy

Olavi Räsänen Oy började att tillverka mosaikparket i 1963 med två varumärke. Parla för inhemsk marknaden och FIbi för utländsk marknaden. I 1970 talet där var tillväxt i byggbranschen i Finland. Produktionsvolymen av parket tillväxt också och parket urval expanderade från björk och ek till exotiska trad arter som muhuhu, missanda och wenge. Parketlinjer förnyades i 1974 och nya mera automatiserade produktionlinje kunde vi svara multiplicerad efterfrågan. Björk parket installerades mycket till sport- och händelsehall. I 1970 talet ekparket var populär i hem hus. Frågande av brädparket accelererade efter mitten av 1970 talet, och Olavi Räsänen Oy började tillverkning ocså i 1978. I år 2000 tillverkning av mosaik parket var överges, när brädparket erövra marknaden i Finland och i andra Europa. Brädparket var snabb och lätt att installera.

Tillverkning av Parla parket började i år 2004.

 

Savopak Oy

Savopak Oy grundades 1969. Idag är Savopak som en del av OR group internationellt känt som en pålitligt leverantör av transport- och lagringsförpackningar och förpackningstjänster. Savopak producerar förpackningar av trä och plywood vid fyra produktionsenheter. Produktionsenheterna finns i Varkaus och Rantasalmi.

Förpackningar av trä och plywood används i stor utsträckning för olika typer av transport inom olika branscher inom industrin. Å andra sidan utvecklas specialprodukter för de mest olika användningsändamål, som till exempel ostcontainrar för Emmenthal-ostars mogningsprocess.  Förutom förpackningar erbjuds ett stort urval olika förpackningstjänster.

Förutom produktion för den inhemska marknaden levereras förpackningar till bl.a. Tyskland, Holland, Belgien, Österrike, Spanien och Norge. Vi har samarbetspartners i flera Europeiska länder, som tar hand om försäljningen inom sina egna områden.

Transport av produkterna mellan olika produktionsenheter och den slutliga användaren präglas av exakthet och en felfri leveranskedja och vi har lösningen på denna. I förpackningar från Savopak förpackas produkter från bil-, maskin-, elektronik-, kemi- och pappersindustrin, för att inte tala om produkter från gruv- och byggnadsindustrin och till och med försvarsmaktens försändelser.